Centrul de Informare și
Promovare Turistică

Valea Ierii

Evenimente

Evenimente in Noiembrie


"Luminația" sau " Pomenirea morților "

Ziua în care credincioșii merg la biserică și la cimitir, curăță mormintele și le înfrumusețează cu flori, aprind o lumânare în amintirea celor care cândva  i-au însoțit în această viață.


Data Evenimentului: 01-11-2021

Evenimente in Decembrie


1 Decembrie Ziua Națională a României

1 Decembrie are o semnificație importantă pentru  istoria românilor, reprezentând momentul în care Marea Adunare  de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei, Banatului cu România, in anul 1918, intr-un singur stat național.


Data Evenimentului: 01-12-2021

Crăciunul - Nașterea Domnului

Bucuria Naşterii Domnului o simţim atunci când auzim colindele, când glasurile copiilor se aud pe toate potecile satului....


Data Evenimentului: 25-12-2021

Evenimente in Ianuarie


Botezul Domnului - Boboteaza

Boboteaza este o sărbătoare creștină care se celebrează anual  pe data de 6 ianuarie. De asemenea, Boboteaza marchează încheierea sărbătorilor de iarnă dedicate Crăciunului, fiind o sărbătoare a purificării naturii, a apelor de forțele răului.

Boboteaza reprezintă de fapt, sărbătoarea dedicată botezului Domnului in apa Iordanului. În această zi, de Bobotează, există tradiția conform căruia preoții sfințesc toate apele, din care oamenii  vor lua mai apoi apă pentru a stropi gospodariile, casele și animalele, păstrând  restul apei în stilcle pentru leac.


Data Evenimentului: 06-01-2021

Evenimente in Aprilie


Învierea Domnului - Sfintele Paști

Învierea Domnului, numită și sărbătoarea Paștilor, este cea mai mare sărbătoare a creștinătății, sărbătoarea bucuriei date de vestea Învierii Mântuitorului. Este sărbătoarea care a adus omenirii speranța mântuirii și a vieții veșnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos.


Data Evenimentului: 24-04-2022

Evenimente in Septembrie


Transsylvania Trophy Romania

Transsylvnia Trophy Romania este un eveniment sportiv organizat in ultimii ani in zona noastra. Echipe din tara si internationale se intrunesc pentru a participa la un eveniment de munte grandios.

In 2019 au participat 20 de echipaje.

Pentru mai multe detalii vizitati pagina oficiala de Facebook a evenimentului.


Data Evenimentului: 19-09-2021