Centrul de Informare și
Promovare Turistică

Valea Ierii

Evenimente

Evenimente in Septembrie


Festivitatea de deschidere a anului școlar 2019 - 2020

Dragi elevi și părinți, Festivitatea de deschidere a noului an școlar va avea loc luni, 9 septembrie 2019, începând cu ora 10, pe terenul din curtea Școlii Gimnaziale Valea Ierii, în prezența oficialităților locale și a doamnelor și domnilor profesori și învățători.     

 

                                                      Vă așteptăm cu drag!


Data Evenimentului: 09-09-2019

Evenimente in Octombrie


Târgul de Toamnă Scoala Gimnazială Valea Ierii

În cadrul acestui târg elevii vor prezenta produse tradiționale aduse din cămara de acasă (legume  fructe, si alte bunătăți), urmat apoi de un scurt program artistic susținut de îndrăgiți interpreți de muzică populară domnii profesori Ionuț Candrea și Sorin Brăileanu. Împreună cu cântecul popular vom regăsi o părticică din zestrea sufletului nostru. Târgul va avea loc în curtea Școlii Gimnaziale Valea Ierii în data de 10.10.2019, începând cu ora 10.

 

     Vă așteptăm cu drag !


Data Evenimentului: 10-10-2019

Evenimente in Noiembrie


"Luminația" sau " Pomenirea morților "

Ziua în care credincioșii merg la biserică și la cimitir, curăță mormintele și le înfrumusețează cu flori, aprind o lumânare în amintirea celor care cândva  i-au însoțit în această viață.


Data Evenimentului: 01-11-2019

Balul Pensionarilor

Evenimentul va avea loc în data de 09.11.2019, începând cu ora 18, la sediul Bazei de Pregătire de Prim Ajutor și Intervenție în Situații de Urgență a Crucii Roșii Române Valea Ierii - Șoimu.

La acest eveniment sunt invitați toți pensionarii din comuna noastră pentru a petrece o seară de neuitat cu mâncare,  cântec, joc și voie bună.

    Vă așteptăm cu drag !


Data Evenimentului: 09-11-2019

Evenimente in Decembrie


1 Decembrie Ziua Națională a României

1 Decembrie are o semnificație importantă pentru  istoria românilor, reprezentând momentul în care Marea Adunare  de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei, Banatului cu România, in anul 1918, intr-un singur stat național.


Data Evenimentului: 01-12-2019

Crăciunul - Nașterea Domnului

Bucuria Naşterii Domnului o simţim atunci când auzim colindele, când glasurile copiilor se aud pe toate potecile satului....


Data Evenimentului: 25-12-2019

Evenimente in Ianuarie


Botezul Domnului - Boboteaza

Boboteaza este o sărbătoare creștină care se celebrează anual  pe data de 6 ianuarie. De asemenea, Boboteaza marchează încheierea sărbătorilor de iarnă dedicate Crăciunului, fiind o sărbătoare a purificării naturii, a apelor de forțele răului.

Boboteaza reprezintă de fapt, sărbătoarea dedicată botezului Domnului in apa Iordanului. În această zi, de Bobotează, există tradiția conform căruia preoții sfințesc toate apele, din care oamenii  vor lua mai apoi apă pentru a stropi gospodariile, casele și animalele, păstrând  restul apei în stilcle pentru leac.


Data Evenimentului: 06-01-2020

Evenimente in Aprilie


Învierea Domnului - Sfintele Paști

Învierea Domnului, numită și sărbătoarea Paștilor, este cea mai mare sărbătoare a creștinătății, sărbătoarea bucuriei date de vestea Învierii Mântuitorului. Este sărbătoarea care a adus omenirii speranța mântuirii și a vieții veșnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos.


Data Evenimentului: 19-04-2020

Evenimente in Mai


Înălțarea Domnului - Ziua Eroilor

Înălţarea Domnului este an de an prilej de sărbătoare pentru vieţuitorii Mănăstirii Muntele Rece. Aşezământul monahal situat pe locul numit " La Eroi", își sărbătorește de Înălțarea Domnului hramul.

Sărbătoarea este marcată printr-o slujbă religioasă, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului , Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, urmată mai apoi de o slujbă de pomenire pentru toți eroii neamului căzuți la datorie pentru apărarea țării.


Data Evenimentului: 28-05-2020

Evenimente in Iunie


Sânzienele - Drăgaica

Sărbătoarea este marcată printr-o slujbă religioasă oficiată de preotul paroh alături de un sobor de preoți la Bisericuța din Întreiere, urmată apoi de un program artistic, mititei, grătare și multă distracție.


Data Evenimentului: 24-06-2020

Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Tradiționala sărbătoare de pe Muntele Dobrin, debutează an de an cu slujba religioasă oficiată la Biserica de lemn din Dobrin la ora 10. După această slujbă este programat un spectacol folcloric care aduce în atenția iubitorilor de muzică tradițională instrumentiști și artiști talentați.


Data Evenimentului: 29-06-2020

Evenimente in August


Transsylvania Trophy Romania

Transsylvnia Trophy Romania este un eveniment sportiv organizat in ultimii ani in zona noastra. Echipe din tara si internationale se intrunesc pentru a participa la un eveniment de munte grandios.

In 2019 au participat 20 de echipaje.

Pentru mai multe detalii vizitati pagina oficiala de Facebook a evenimentului.


Data Evenimentului: 15-08-2020